Het boek

Wie wij zijn

Margreet Steenbrink

Miram Oude Wolbers

Inspiratie

“Coaching, het klankborden over het eigen functioneren, is van groot belang voor iedere professional, waar hij ook werkt, en zeker ook voor mensen die in het openbaar bestuur werken. Ambtenaren vervullen een publieke taak en staan vaak voor het voetlicht van de publieke aandacht. Dat vraagt om reflectie. Dat geldt in nog sterkere mate voor de gekozen of benoemde bestuurder. Het glazen huis van de democratie – met vergrootglas uitgerust – stelt bijzondere eisen.”

Wim B.H.J. van de Donk
Commissaris van de Koning in Noord-Brabant

“Coaching is voor mij belangrijk. Er is altijd wel iets waaraan ik wil werken om beter te worden in mijn werk of om mijzelf voor te bereiden op een toekomstige stap. Ik heb altijd wel minimaal één persoonlijk leerdoel. Voor mij werkt het goed om dit proces samen te doen met een coach.”

Jeannine Peek
, Algemeen Directeur Dell EMC Nederland

“De grootste meerwaarde van een coach ligt misschien wel in het faciliteren van een reflectiemoment. Samen met de coachee de tijd en rust creëren om stil te staan, de juiste vragen te stellen, de coachee (meer) bewust te laten worden van datgene wat aan de orde is voor hem/haar om daarna weer “aangescherpt” verder te kunnen in de gewenste richting.”

Saskia de Wit
Talent- en Leiderschapsontwikkeling Ormit

“Veel organisaties bieden hun medewerkers toegang tot individuele externe coaching. In de praktijk blijken de kosten nogal eens een struikelblok te zijn. Een intern coachesnetwerk biedt die (gratis) toegang wel en maakt op die manier coaching echt toegankelijk voor alle medewerkers binnen de organisatie.”

Arthur Klein Rouweler
oprichter interne coachpool ABN Amro

Nieuws

Op 6 december was bij Kramer & van Doorn de landelijke lancering van het boek ‘Coaching Werkt’ van Boom Uitgevers Amsterdam. Het eerste exemplaar is door de auteurs Miriam Oude Wolbers en Margreet Steenbrink uitgereikt aan Wim Kooijman, voormalig hr directeur KLM/Air France. Het boek brengt de meerwaarde van coaching voor organisaties in beeld en bevat o.a. bijdragen van diverse experts uit het veld zoals teamcoach Anje-Marijcke van Boxtel en Janine Vos, chief hr officer Rabobank en tevens CHRO van het jaar 2017.

Contact